10 czerwca w oddziale przedszkolnym O’A” przy Szkole Podstawowej nr 2 im. Władysława Broniewskiego w Łomży odbyły się zajęcia w formie warsztatów kulinarnych. Przeprowadzili je uczniowie drugiej klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Zespołu Szkół Technicznych i Ogólnokształcących Nr 4 im. Marii Skłodowskiej – Curie. Ich celem było promowanie zdrowego stylu życia i zachęcenie najmłodszych do spożywania owoców i warzyw.
W pierwszym etapie dzieci poprzez rozwiązanie zagadki, dowiedziały się jaką potrawę będą wykonywać z winogron i gruszek. Następnie przystąpiły do wykonania jeżyków z owoców. Zajęcia były twórcze dla obydwu stron, gdyż pozwoliły wprowadzić przedszkolaków w piękny i fascynujący świat przyrody oraz zdrowego, pełnego uśmiechu i energii stylu życia, a uczniowie ZSTiO Nr4 mieli okazję pochwalić się swoimi umiejętnościami zawodowymi.
Fot. H.B, J.A