Chleby, sery, wędliny, oleje, powidła czy miody – Mazowsze słynie ze zdrowych i smacznych produktów. Świetnie smakują i wyglądają, cechuje je wysoka jakość, naturalne składniki, a także pasja z jaką są przygotowywane. Każdy z nich jest wyjątkowy, a receptury często przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Które z nich zdobędą Laur Marszałka jubileuszowej – X edycji?
Zachęca marszałek Adam Struzik.
Dziewięć edycji to około 800 zgłoszonych produktów i ponad 120 przyznanych Laurów.
Do konkursu mogą zgłaszać się zarówno przedsiębiorcy, jak i producenci indywidualni, którzy rywalizować będą w ośmiu kategoriach: wyroby piekarnicze, cukiernicze, przetwory mięsne (produkty pochodzenia zwierzęcego), ryby i przetwory rybne, przetwory owocowe i warzywne (produkty pochodzenia roślinnego), produkty mleczarskie, miody, napoje.
Zgłoszenia można przesyłać do 28 lutego br.