back to top
16.7 C
Ostrołęka
niedziela, 4 maja 2025 r.

WYBIERAMY NAJLEPSZE MAZOWIECKIE SMAKOŁYKI 2012 ROKU

REKLAMA

Najsmaczniejsze i najzdrowsze wyroby piekarnicze, cukiernicze, wędliny, produkty mleczarskie, przetwory owocowe i warzywne, a także miody oraz napoje już po raz szósty mają szansę stanąć do konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Mazowieccy producenci żywności mogą zgłaszać swoje produkty jeszcze do 28 lutego 2013 roku.

REKLAMA

W konkursie mogą wziąć udział zarówno producenci indywidualni (grupa A), jak i przedsiębiorcy (grupa B), których siedziba znajduje się na Mazowszu.

Szeroka formuła pozwala na udział w konkursie nie tylko firmom komercyjnym, ale także organizacjom zajmującym się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę, takim jak: koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne czy osoby fizyczne. Warunkiem jest jednak udokumentowanie działalności posiadanymi certyfikatami, dyplomami, zaświadczeniami lub innymi dokumentami potwierdzającymi prezentację produktu na różnego rodzaju targach, wystawach, lokalnych imprezach itp. Produkty biorące udział w konkursie powinny być wytwarzane w ilościach handlowych, najlepiej z surowców produkowanych na Mazowszu. Ważne też, aby zgłoszony produkt był powtarzalny, co umożliwi jego promocję po konkursie.

Każdy uczestnik konkursu może zgłosić tylko jeden produkt w danym roku. Regulamin i kartę zgłoszenia można znaleźć na stronie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego www.mazovia.pl w zakładce Rolnictwo.

Czytaj więcej

Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Serwis radiooko.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez internautów, gdyż należą one do osób, które je zamieściły.

REKLAMA

Ostatnie wiadomości

SPORT

POLITYKA

0
Będziemy wdzięczni za wasze przemyślenia, prosimy o komentarzex