Niepowtarzalna okazja dla wszystkich miłośników kuchni wege. Już 18 maja Katarzyna Gubała, ekspertka kulinarna telewizyjnego programu śniadaniowego zawita do Lelisa. To właśnie tam, w Centrum Kultury Biblioteki i Sportu poprowadzi warsztaty live cooking, które rozpoczną się o godzinie 17.
Idea zielonej wege kuchni ma na celu zachęcenie uczestników do zdrowego trybu życia, dbania o siebie i swoje ciało. Dania kuchni roślinnej to bogactwo witamin, które odpowiednio zbilansowane zapewniają dobrą kondycję i energię. Podczas warsztatów uczestnicy będą mieli okazję zapoznać się z bogactwem lokalnych roślin, jadalnych chwastów i ziół oraz ich wykorzystaniem w zdrowej kuchni.
Warsztaty odbędą się w ramach 4 edycji konkursu kulinarnego KURP – BURGER WEGE.
Katarzyna Gubała oceni również burgery zgłoszone na konkurs. Organizatorzy zapraszają również do udziału w konkursie. Zgłoszenia przyjmowane są za pomocą formularza elektronicznego.
Formularz zgłoszeniowy dostępny jest tutaj https://form.jotform.com/241153074719354
Partnerem wydarzenia jest Samorząd Województwa Mazowieckiego.