Regionalne Centrum Kultury Kurpiowskiej w Myszyńcu oraz Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji w Warszawie zapraszają na sympozjum naukowe pod tytułem 'Kurpie Zielone – kulinaria i tradycje regionu”.
Spotkanie odbędzie się 25 sierpnia. Początek o godz. 10 w sali widowiskowej RCKK w Myszyńcu.
Wykłady przedstawią m.in: burmistrz Myszyńca Bogdan Glinka, dyrektor RCKK Zdzisław Ścibek, ks dr Zbigniew Jaroszewski, prof. dr hab. Franciszek Midura.
Druga część konferencji przeznaczona będzie na dyskusję na temat warunków i możliwości dalszego aktywnego promowania atrakcyjności Kurpi Zielonych.
Sympozjum odbywa się w ramach 41. Miodobrania Kurpiowskiego. Udział jest bezpłatny.
Zgłoszenia należy przesyłać jeszcze tylko dzisiaj na adres:[email protected] z dopiskiem 'Sympozjum naukowe”.