back to top
0.2 C
Ostrołęka
wtorek, 14 stycznia 2025 r.

MAZOWIECKIE SPECJAŁY Z LAUREM MARSZAŁKA

REKLAMA

Faszerowany szczupak znad Plewki, kiełbasa krucha, ser domowy z czarnuszką, pączki BIO, miód faceliowy, syrop z pigwowca czy nalewka z mirabelki – to tylko część nagrodzonych przysmaków
X jubileuszowej edycji konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. To niewątpliwie gratka dla miłośników smacznego i zdrowego jedzenia, a także doskonała okazja, aby poznać tradycyjną kuchnię Mazowsza i wymienić się przepisami. Podczas gali poznamy również czterech nowych członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze.

REKLAMA
Fotograf ślubny Malwina Łuba

X gala rozdania nagród w konkursie o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego odbędzie się dzisiaj w Nadarzynie.

Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego to konkurs organizowany przez samorząd województwa mazowieckiego od 2008 r. Dotychczas w dziewięciu edycjach do konkursu zostało zgłoszonych około 800 produktów, z czego ponad 140 zostało nagrodzonych. Wśród nich są zarówno znane produkty marki Ciechan czy Krokus, jak i lokalne wyroby typu sójka mazowiecka, zurażyna kurpśoska, półgęsek staropolski, ciasto pagórki mazowieckie, krupnik kurpiowski, miody, chleby i wiele innych. Celem jest promowanie tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych produktów żywnościowych wytwarzanych na Mazowszu – zarówno przez przedsiębiorców, jak i przez indywidualnych wytwórców, koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne itp.

Czytaj więcej

Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Serwis radiooko.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez internautów, gdyż należą one do osób, które je zamieściły.

REKLAMA

Ostatnie wiadomości

SPORT

POLITYKA

0
Będziemy wdzięczni za wasze przemyślenia, prosimy o komentarzex