Poznaj magiczne zastosowania roślin i tradycyjnych składników,
które znajdziesz nie tylko w dzikim ogrodzie, ale i w swojej kuchni.
RECEPTURY NA ZIOŁOWE HERBATY, MAGICZNE ELIKSIRY
I OGNISTE TRUNKI.
Czas na szczyptę botanicznej magii, która odmieni rzeczywi
– stość, odpowie na nurtujące cię pytania, zapewni ci zdrowie
i dobre samopoczucie. Dowiedz się, jak skorzysta z roślin w najlepszy
sposób – pijąc je z ulubionego kieliszka.
Dzięki tej książce dowiesz się:
– co łączy historię niewolnictwa i mojito,
– jakie właściwości ma jałowiec, roślina będąca składnikiem
kadzideł i dżinu,
– jakie drinki pił Ernest Hemingway w blasku księżyca,
– które rośliny mogą służyć jako talizmany ochronne,
– dlaczego herbata może spełnić nasze ukryte pragnienia,
– co zrobić, by ziołowe piwa, pitne miody i cydry miały
wspaniały smak i niezwykłe właściwości.
W książce znajdziesz mnóstwo botanicznych ciekawostek i przepi
–
sów na wyśmienite trunki, koktajle bezalkoholowe oraz zaklęcia na
dobre samopoczucie.
TO ŹRÓDŁO WIEDZY O NIEZWYKŁYCH WŁAŚCIWOŚCIACH
ROŚLIN, KTÓRYCH DO TEJ PORY NIE ZNAŁEŚ.
Poznaj magiczne zastosowania roślin i tradycyjnych składników, które znajdziesz nie tylko w dzikim ogrodzie, ale i w swojej kuchni.
Premiera już 24 marca!