back to top
1.6 C
Ostrołęka
niedziela, 24 listopada 2024 r.

Żółty Talerz – uczyli dzieci zdrowego odżywiania

REKLAMA

Placówka Wsparcia Dziennego Towarzystwa Przyjaciół Dzieci w Olszewie – Borkach po raz trzeci włączyła się w realizację programu pod nazwą 'Żółty Talerz”. Jego głównym celem była poprawa jakości żywienia dzieci i młodzieży.

REKLAMA
Fotograf ślubny Malwina Łuba

Podkreśla Hanna Grądzka, prezes TPD w Ostrołęce.

W ramach projektu prowadzone były zajęcia kulinarne wykorzystujące zdrowe produkty z listy przygotowanej przez ekspertów ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. W ramach spotkań wychowankowie przygotowali m.in. sałatkę z makreli wędzonej z brązowym ryżem, kulki twarogowe, trufle z kaszy jaglanej, sałatki owocowe, faszerowaną paprykę, koktajle owocowe i desery jogurtowe.

Oprócz zajęć kulinarnych odbył się również cykl spotkań z dietetykiem. W ramach programu odbywały się zajęcia edukacyjne związane ze zdrowym żywieniem i koniecznością czytania etykiet produktów. Realizacja programu przyczyniła się do poszerzenia wiedzy, doskonalenia umiejętności przygotowywania zdrowych posiłków, a tym samym poprawy jakości żywienia.

Fot. TPD Ostrołęka

Czytaj więcej

Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Serwis radiooko.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez internautów, gdyż należą one do osób, które je zamieściły.

REKLAMA

Ostatnie wiadomości

SPORT

POLITYKA

0
Będziemy wdzięczni za wasze przemyślenia, prosimy o komentarzex