Zgłoszono czternaście produktów, które oceniane były w 4 kategoriach: potrawy regionalne pochodzenia zwierzęcego, potrawy regionalne pochodzenia roślinnego, napoje regionalne i ciasta domowe – informuje Starostwo Powiatowe w Ostrołęce.
|
Potrawy regionalne pochodzenia zwierzęcego:
1.Józefowicz Elżbieta z Surowego
2.Krzyżewska Ewa z Lipnik
3.Żebrowska Elżbieta z Wydmus
4.Kostewicz Danuta z Charcibałdy
5.Samsel Dorota z Czarni
Potrawy regionalne pochodzenia roślinnego:
1.Kowalczyk Barbara z Wachu
2.Kostewicz Danuta z Charcibałdy
3.Bziukiewicz Laura z Wachu
4.Józefowicz Elżbieta z Surowego
Napoje regionalne:
1.Bziukiewicz Zdzisław z Wachu i Żebrowski Mirosław z Wydmus
2.Krzyżewski Adam z Lipnik
3.Samsel Tadeusz z Czarni
Fot. Starostwo Powiatowe w Ostrołęce