back to top
2.2 C
Ostrołęka
sobota, 23 listopada 2024 r.

TRADYCJA I SMAKI MAZOWSZA, CZYLI LAUR MARSZAŁKA 2014

REKLAMA

Konkurs o Laur Marszałka za 2014 r. rozstrzygnięty. W czwartek 7 maja odbyła się uroczysta gala. Wśród wystawców nie zabrakło m.in. pszczelarzy, piekarzy i cukierników, którzy z rąk marszałka Adama Struzika odbierali nagrody. W gronie laureatów są indywidualni producenci z powiatu ostrołęckiego.

REKLAMA
Fotograf ślubny Malwina Łuba

W tegorocznej, ósmej już edycji konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego wybrano najsmaczniejsze, najlepsze i najzdrowsze produkty żywnościowe wytwarzane na Mazowszu w 2014 r. Komisja konkursowa nie miała łatwego zadania. Do rywalizacji zgłoszono aż 147 produktów. W rezultacie wyłoniono 14 laureatów i przyznano 6 wyróżnień. Zwycięzcy otrzymali grawerton oraz wybraną przez siebie nagrodę rzeczową. Oprócz tego podczas gali nowi członkowie Sieci Dziedzictwa Kulturowego Mazowsze otrzymali specjalne dyplomy.

Mówi marszałek Adam Struzik.

Producenci żywności z całego województwa byli oceniani w dwóch grupach – producenci indywidualni i  przedsiębiorcy produkujący żywność z przeznaczeniem na sprzedaż rynkową. W każdej grupie wybrano laureatów siedmiu kategorii: wyroby piekarnicze, wyroby cukiernicze, przetwory mięsne i produkty pochodzenia zwierzęcego, przetwory owocowe i warzywne oraz produkty pochodzenia roślinnego, produkty mleczarskie, miody i napoje.

Lista tegorocznych laureatów na stronie www.mazovia.pl.

Czytaj więcej

Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Serwis radiooko.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez internautów, gdyż należą one do osób, które je zamieściły.

REKLAMA

Ostatnie wiadomości

SPORT

POLITYKA

0
Będziemy wdzięczni za wasze przemyślenia, prosimy o komentarzex