Znamy laureatów XX konkursu 'Smak Ekologicznej Żywności”. Z ponad 40 uczestników komisja wyłoniła 10 uczniów, którzy wykazali się doskonałą wiedzą z zakresu rolnictwa ekologicznego. Najlepsi odebrali nagrody z rąk członkini zarządu województwa mazowieckiego Janiny Ewy Orzełowskiej.
Do tej pory w organizowanym przez urząd marszałkowski konkursie wzięło udział ponad 6 tysięcy uczniów. Jego celem jest zapoznanie się uczestników z tematyką związaną z zasobami ekologicznej żywności oraz postępującymi zmianami klimatu.
Laureatami XX edycji konkursu 'Smak ekologicznej żywności” zostali:
I miejsce
Gabriela Wagner, Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II – Papieża Polaka, Stary Lubotyń
II miejsce
Aleksandra Dmochowska, Szkoła Podstawowa nr 1 im. T. Kościuszki, Ostrów Mazowiecka
III miejsce
Róża Wudkiewicz, Szkoła Podstawowa im. Papieża Jana Pawła II, Chorzele