Ruszył Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej. Zdjęcia tradycyjnych potraw, produktów i napojów z regionu można przesyłać do 31 marca. Na laureatów czekają nagrody o wartości 40 tys. zł.
Mazowsze może pochwalić się wieloma produktami tradycyjnymi. Wśród nich są m.in. fafernuchy, pańska skórka, sójka mazowiecka, jabłka grójeckie, papryka przytycka, miód kurpiowski, syrop z mniszka z Puszczy Mariańskiej, piwo kozicowe czy ser kozi twarogowy z Cegłowa. Obecnie na Liście Produktów Tradycyjnych z województwa mazowieckiego znajduje się już 170 produktów i potraw. Kolejne ponad 240 smakołyków zostało nagrodzonych w konkursie o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego.
Zgłoszenia należy przesłać drogą elektroniczną na adres e-mail [email protected] lub za pomocą elektronicznej skrzynki podawczej ePUAP.
Regulamin, formularz i szczegółowe informacje są dostępne na stronie internetowej i pod numerem tel.: 22 59 79 140.