Tym razem produkcja 'Polskiego turnieju wypieków”, kolejnej lokalnej serii TLC, zawita na Mazowszu. W dniach 26 i 27 sierpnia gospodarze programu – Marta Grycan i Piotr Gąsowski – odwiedzą Pułtusk.
’Polski turniej wypieków” to 7-odcinkowy program kulinarny w formie konkursu. Uczestnicy wyłonieni w drodze castingu będą rywalizować ze sobą, przygotowując słodkości pogrupowane na różne kategorie. Każdy odcinek programu będzie poświęcony innej grupie cukierniczych przysmaków. Wśród nich znajdą się m.in.: tarty, serniki i tradycyjne polskie specjały, takie jak mazurki. Oceniać będzie je jury złożone z najlepszych polskich cukierników. Będą to Bożena Sikoń, Szefowa Pracowni Cukierniczej tortownia.pl oraz mistrz świata w cukiernictwie, Tomasz Deker.
Razem z prowadzącymi, Martą Grycan i Piotrem Gąsowskim, uczestnikami i jury konkursu widzowie będą w każdym odcinku programu przenosić się w inną część Polski, dzięki czemu poznają nie tylko regionalne smaki, ale i przepiękne krajobrazy i architekturę. Ostatni odcinek programu będzie kręcony w Pułtusku. Produkcja odbędzie się na jego najdłuższym w Europie rynku już 26 i 27 sierpnia.
Premiera programu już w październiku na TLC.
KJ