back to top
0.5 C
Ostrołęka
czwartek, 21 listopada 2024 r.

Dziedzictwo kulinarne Mazowsza w obiektywie

REKLAMA

Nadziewana kaczka, krupnik z kaszy jaglanej, chłodnik mazowiecki, przecieraki, racuchy rogate czy sójka pogorzelska – znów zagoszczą na zdjęciach Mazowszan. Miłośnicy fotografii, zarówno amatorzy, jak i profesjonaliści mogą wziąć udział w Mazowieckim Konkursie Fotografii Kulinarnej. Termin nadsyłania zdjęć mija 5 marca br.

Konkurs ma m.in. promować dziedzictwo kulinarne Mazowsza. W tegorocznej edycji pula środków przeznaczonych na nagrody rzeczowe za zajęcie I, II i III miejsca wynosi łącznie 40 tys. złotych. Uczestnicy mogą także liczyć na nagrody specjalne oraz wyróżnienia. Przy ocenie prac komisja będzie brać pod uwagę walory artystyczne fotografii, pomysłowość przedstawienia produktu, poprawność techniczną, kompozycję, ale także spójność z tradycją i kulturą Mazowsza.

REKLAMA
Fotograf ślubny Malwina Łuba

Konkurs skierowany jest do osób mieszkających na Mazowszu.

Zdjęcia można przesyłać w dwóch kategoriach: 'Lista Produktów Tradycyjnych”, w której można zgłosić dowolną fotograficzną interpretację przedstawienia potrawy, produktu lub napoju wpisanego na Listę Produktów Tradycyjnych z regionu Mazowsza oraz 'Produkty nagrodzone Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego”. W tej kategorii można zgłosić dowolną fotograficzną interpretację przedstawienia potrawy, produktu lub napoju, który został nagrodzony Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego.

Regulamin konkursu dostępny jest na stronie: https://mazovia.pl/pl/konkursy/mazowiecki-konkurs-fotografii-kulinarnej-1.html

Czytaj więcej

Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Serwis radiooko.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez internautów, gdyż należą one do osób, które je zamieściły.

REKLAMA

Ostatnie wiadomości

SPORT

POLITYKA

0
Będziemy wdzięczni za wasze przemyślenia, prosimy o komentarzex