Po raz pierwszy w Ostrołęce Klub HDK PCK Legion organizuje akcję krwiodawstwa. Odbędzie się 23 stycznia w Galerii Bursztynowej.
Krew będzie pobierana w ambulansie Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Warszawie zabezpieczonego przez ekipę z Oddziału Terenowego RCKiK w Ostrołęce. Chętni krwiodawcy oraz wszyscy, którzy chcieliby nimi zostać mogą zgłaszać się już od godziny 10.00. Rejestracja dawców będzie prowadzona w godzinach 11.00 – 15.00. Ambulans ustawiony będzie przy wejściu głównym do galerii.
Akcji krwiodawstwa będzie towarzyszyło mnóstwo atrakcji m.in. gotowanie na żywo z PAOLO COZZA.
Więcej na stronie www.legionhdk.pl
PLAN AKCJI KRWIODAWSTWA Z RESTAURACJĄ OLIMP
10:00 Hostessy i maskotka 'marchewka” z poczęstunkiem zaproszą do udziału w akcji.
12:10 Spotkanie z PAOLO COZZA przy punkcie krwiodawstwa.
12:30 Gotowanie na żywo z PAOLO COZZA
I POTRAWA: Wołowina duszona w sosie teriyaki z dodatkiem miodu i marchewki
12:45 KONKURS NIESPODZIANKA Z NAGRODAMI
13:00 Gotowanie na żywo z PAOLO COZZA
II POTRAWA: Ravioli z buraka pieczonego z kozim serem i orzechami włoskimi
13:15 Spotkanie z PAOLO COZZA przy punkcie krwiodawstwa.
13:30 Gotowanie na żywo z PAOLO COZZA
III POTRAWA: Filet z kaczki na pęczotto z grzybami redukowane na kwasie chlebowym
13:50 Spotkanie z PAOLO COZZA przy punkcie krwiodawstwa.
14:10 KONKURS NIESPODZIANKA Z NAGRODAMI
14:30 Gotowanie na żywo z PAOLO COZZA
IV POTRAWA: Makaron pappardelle z musem z orzechów włoskich, masła i czosnku
14:50 KONKURS NIESPODZIANKA Z NAGRODAMI
15:10 Gotowanie na żywo z PAOLO COZZA w środku Restauracji oraz przygotowanie koktajli owocowych przez kucharzy
V POTRAWA: Polędwiczki wieprzowe z rozmarynem, kurkami, topinamburem i salsefią podane z pumperniklem
15:40 Gotowanie na żywo z PAOLO COZZA
VI POTRAWA: Krewetki w tempurze z sosem limonkowym i pianką z rukoli
16:00 Deser TIRAMISU przygotowany przez PAOLO COZZA
16:20 KONKURS NIESPODZIANKA Z NAGRODAMI
17:00 ZAKOŃCZENIE
Restauracja Olimp oprócz powyższych potraw dla swoich klientów przygotuje prawdziwe specjały:
Danie I: Makaron grandine z grzybami w orzechowej nalewce;
Danie II: Filet z kurczaka z kostką, grillowany na oliwie czosnkowej w sosie orzechowo-pieczarkowym.