back to top
6.1 C
Ostrołęka
wtorek, 26 listopada 2024 r.

Akcja Krwiodawstwa 'Bursztynowa Krew’ w Galerii Bursztynowej

REKLAMA

Po raz pierwszy w Ostrołęce Klub HDK PCK Legion organizuje akcję krwiodawstwa. Odbędzie się 23 stycznia w Galerii Bursztynowej.

REKLAMA
Fotograf ślubny Malwina Łuba

Krew będzie pobierana w ambulansie Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Warszawie zabezpieczonego przez ekipę z Oddziału Terenowego RCKiK w Ostrołęce. Chętni krwiodawcy oraz wszyscy, którzy chcieliby nimi zostać mogą zgłaszać się już od godziny 10.00. Rejestracja dawców będzie prowadzona w godzinach 11.00 – 15.00. Ambulans ustawiony będzie przy wejściu głównym do galerii.

Akcji krwiodawstwa będzie towarzyszyło mnóstwo atrakcji m.in. gotowanie na żywo z PAOLO COZZA.

Więcej na stronie www.legionhdk.pl

PLAN AKCJI KRWIODAWSTWA Z RESTAURACJĄ OLIMP

10:00 Hostessy i maskotka 'marchewka” z poczęstunkiem zaproszą do udziału w akcji.
12:10 Spotkanie z PAOLO COZZA przy punkcie krwiodawstwa.
12:30 Gotowanie na żywo z PAOLO COZZA
I POTRAWA: Wołowina duszona w sosie teriyaki z dodatkiem miodu i marchewki
12:45 KONKURS NIESPODZIANKA Z NAGRODAMI
13:00 Gotowanie na żywo z PAOLO COZZA
II POTRAWA: Ravioli z buraka pieczonego z kozim serem i orzechami włoskimi
13:15 Spotkanie z PAOLO COZZA przy punkcie krwiodawstwa.
13:30 Gotowanie na żywo z PAOLO COZZA
III POTRAWA: Filet z kaczki na pęczotto z grzybami redukowane na kwasie chlebowym
13:50 Spotkanie z PAOLO COZZA przy punkcie krwiodawstwa.
14:10 KONKURS NIESPODZIANKA Z NAGRODAMI
14:30 Gotowanie na żywo z PAOLO COZZA
IV POTRAWA: Makaron pappardelle z musem z orzechów włoskich, masła i czosnku
14:50 KONKURS NIESPODZIANKA Z NAGRODAMI
15:10 Gotowanie na żywo z PAOLO COZZA w środku Restauracji oraz przygotowanie koktajli owocowych przez kucharzy
V POTRAWA: Polędwiczki wieprzowe z rozmarynem, kurkami, topinamburem i salsefią podane z pumperniklem
15:40 Gotowanie na żywo z PAOLO COZZA
VI POTRAWA: Krewetki w tempurze z sosem limonkowym i pianką z rukoli
16:00 Deser TIRAMISU przygotowany przez PAOLO COZZA
16:20 KONKURS NIESPODZIANKA Z NAGRODAMI
17:00 ZAKOŃCZENIE
Restauracja Olimp oprócz powyższych potraw dla swoich klientów przygotuje prawdziwe specjały:
Danie I: Makaron grandine z grzybami w orzechowej nalewce;
Danie II: Filet z kurczaka z kostką, grillowany na oliwie czosnkowej w sosie orzechowo-pieczarkowym.

Czytaj więcej

Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Serwis radiooko.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez internautów, gdyż należą one do osób, które je zamieściły.

REKLAMA

Ostatnie wiadomości

SPORT

POLITYKA

0
Będziemy wdzięczni za wasze przemyślenia, prosimy o komentarzex